Equip Jurídic 3.5 vol donar suport a les accions de creació i difusió cultural. Per això, patrocina i col•labora en actuacions de foment de la cultura i la història de Catalunya.

En aquest sentit, hem participat en el següents projectes:

··· “LA DAMA DE LES SITGES i altres contes” :Edició d’ aquest volum de contes obra de Manel Canals i Castellví (1.945 – 2.004), amb il•lustracions de Glòria Judal. Recull de tres narracions breus que ens parlen del paisatge i la gent de la Segarra, combinant humor amb poesia, sensualitat amb ironia, realisme amb misteri. L’ edició, composició i distribució ha estat patrocinada amb motiu de la I Fira Medieval de Florejacs.

Llegir-ne fragments.

··· “LA SEGARRA, Terra de Castells”: recorregut audio-visual de 25 minuts per les imatges i la història dels més de cinquanta castells, torres, viles closes i cases fortes de la Segarra. Recull de fotografies dels edificis amb origen als segles X i XI, quan la comarca formava part de la Marca, ampla zona de frontera que separava les terres de l’emirat musulmà dels comtats cristians. El document explica l’ evolució històrica d’ aquests llocs, fent una anàlisi dels seus elements més significatius i de la seva evolució al llarg de més mil anys.

Veure Imatges.